VEKOP-1.2.6-20-2020-00272


TECHNOLÓGIAI MEGÚJULÁSUNKHOZ KAPCSOLÓDÓ FEJLESZTÉSÜNK TÁMOGATÁSA

Közzétéve 2021.március 10.


KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: METARAD CNC KFT.
A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE: 68,15%
A PROJEKT CÍME: A METARAD CNC CNC KFT. TECHNOLÓGIAI MEGÚJULÁSÁNAK TÁMOGATÁSA
SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 14 500 000 FT
A PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA: VEKOP-1.2.6-20-2020-00272
A PROJEKT BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2021.06.07.
A BESZERZETT GÉP PONTOS TÍPUSA:
1 DB EUROTURN-12C NAGYSEBESSÉGŰ ESZTERGAGÉP

A cégünk, a METARAD CNC Kft. 14,50 millió forint támogatást nyert el a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program keretén belül, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” tárgyú pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 program keretén belül. A 21 millió forintos összköltségvetést meghaladó összköltségvetésű beruházásból technológiai megújulást hajtottunk végre.

Vállalkozásunk eddig működése során és a jövőben is elkötelezett a termelékenység növelésére, nyitott a fejlődésre, technológiai megújulásra, valamint a koronavírus által okozott negatív gazdasági hatás kompenzálására. Ilyen gazdasági helyzetben is kiemelten fontos számunkra, hogy beruházás révén termelékenységünket növeljük és az alkalmazotti létszám megtartása mellett vállalkozásunk technológiai megújulást hajtson végre.

A pályázat keretében olyan CNC esztergagép beszerzése valósult meg, amely egy kifejezetten finommechanikai műszerész esztergagép. A beszerzett eszköz pontos típusa 1 db EUROTURN-12C nagysebességű esztergagép. A gyorsabban előállított termékekkel jelentős termelékenységre tettünk szert. A rövidebb megmunkálási idő miatt olyan rendeléseket is el tudunk vállalni, amiket eddig nem volt lehetőségünk. A projekt eredményeként előállított termékek minősége javult, a technológiai folyamatok felgyorsultak, költségeink csökkentek. Ez jelentős idő, költségcsökkenést és technológiai megújulást eredményezett számunkra!

Továbbra is elődleges célunk, hogy alkalmazottaink számára hosszútávon munkalehetőséget biztosítsunk, a megrendelők számára pedig minőségi, pontos, nagy kapacitású termékeket tudjunk gyártani. A projektünk a Széchenyi 2020 program, VEKOP-1.2.6-20-2020 pályázatán 14,50 millió forint támogatásban részesült; a projektünk összköltsége meghaladta az 21 millió forintot.

Egyértelműen tapasztaltuk, hogy a termelésünk fejlesztése révén cégünk, a METARAD CNC Kft. versenyképessége jelentősen megnövekedett, jövedelmezősége bővült az alkatrész gyártás piacán. A vállalkozásunk hatékonysága megkérdőjelezhetetlenül javult.


További információ kérhető:

METARAD CNC Kft. 1153 Budapest Apolló utca 54/A.
Tel.: +36-70-323-5223 | Email: metarad@metarad.hu